Jak vybírat zdravotnické oděvy

Naše nabídka zdravotnických oděvů je díky množství vzorů, materiálů a barev nejširší na trhu. Pokud si nevíte rady s výběrem, určitě si přečtěte náš článek, který se vám pokusí s výběrem zdravotnického oděvu pomoci.

Zdravotnické oděvy a stejnokroje se stávají v poslední době stále módnějšími a modernějšími. Dny, kdy monotónní bílé pláště a uniformy dělaly ze zdravotnických zařízení ponurá místa, jsou dávno pryč. Dnes mohou naopak lékaři, zdravotnický personál, ale třeba i studenti lékařských fakult na praxi, vypadat moderně a při tom naprosto profesionálně například díky zdravotnickým oděvům z obchodu pp-servis.eu.

Zdravotnické oděvy v módě

Nejen firma 2P servis, ale samozřejmě i řada dalších tuzemských a zahraničních výrobců reaguje na poptávku po zdravotnických oděvech, které se svým vzhledem poněkud vychýlí ze zavedené a nudné praxe. Je ale módní vzhled tím nejdůležitějším kritériem? Zdravotnická zařízení nejsou molem módní přehlídky, řeší se zde závažné záležitosti, které jsou mnohdy otázkou zdraví a zachování holého života. Proto musí zdravotnický personál vědět, jaké další parametry zdravotnické oděvy musejí splňovat kromě svěže módního vzhledu. Zde je tedy několik tipů, jak odlišit kvalitní zdravotnické oděvy od také módních, ale ne tolik funkčních a bezpečných.

  • Zavedená a tradiční značka – bez ohledu na odvětví lidské činnosti je zavedená značka, léty prověřený výrobce a prodejce určitou zárukou. Firma 2P servis je tradičním výrobcem, jehož historie sahá hodně let zpátky, od 30. srpna 2012 jsme také držiteli ISO 9001:2008 a ISO 14001:2004. Přežít a rozvíjet se v konkurenčním prostředí zdravotnických oděvů vyžaduje nekompromisní kvalitu a zajištění naprosté spokojenosti zákazníků. Jak vidíte, po letech jsme stále tady a silnější, než kdykoliv před tím.
  • Pohodlí a volnost pohybu – kromě faktu, že oblékáte skutečně moderní a vzhledově pěkné zdravotnické oděvy, je nutné myslet i na jejich funkčnost. Vaše práce v nemocnici nebo jiném zdravotnickém zařízení může zahrnovat množství aktivit, proto se vyhýbejte něčemu, co Vám může bránit se sklonit, natáhnout, roztáhnout ruce, běžet, nebo nosit břemena. Perfektní střih oděvu není tedy jen módní záležitostí, ale i podmínkou bezpečného a funkčního použití při náročné práci.
  • Materiál – vedle ověřené značky a funkčního pohodlného střihu je jedním z nejdůležitějších parametrů perfektní moderní materiál. Při práci lékaře nebo zdravotníka neustále hrozí ušpinění a je tedy potřeba volit látky, které jsou skvrnám odolné a dají se snadno vyprat. Zdravotnické oděvy se perou neustále a určitě si nepřejete, aby po pár měsících ztratily barvu nebo tvar. Při volbě materiálů pro moderní zdravotnické oděvy je tedy brána v potaz odolnost proti ušpinění, trvanlivost tvaru a barev při praní a zejména pak prodyšnost, komfort při nošení a hygienická nezávadnost.
  • Příznivá cena – nákup zboží od přední české firmy nemusí nutně znamenat díru do Vašeho rozpočtu. Kvalitní dámská zdravotnická halenka může být Vaše už za cenu kolem 300 Kč, krátké kalhoty a sukně stejně tak – v rozmezí 270 a 330 Kč, dlouhé kalhoty jen o pár korun dražší. A to všechno v módních barvách a při splnění všech předchozích bodů.

Množství nových střihů a barev umožňuje lékařům vypadat lépe, důstojněji a dodává jim špetku potřebného klidu a sebedůvěry. Přesto jsou na prvním místě především funkce a parametry zajišťující bezpečnou a efektivní práci s pacienty během dlouhých směn a služeb.