Na jaře květy, na podzim zemité barvy – vybírejte ložní povlečení podle ročního období

Jaro je nejen obdobím, kdy začíná nový přírodní cyklus. Je to i doba, kdy je čas vyklidit skříně, zbavit se věcí, které nám překážejí a tak trochu nás dusí.

Je to období, kdy je čas otevřít okna a pustit do bytu čerstvého vzduchu. Pusťte jaro i do ložnice :). V posteli strávíme podstatnou část života. A když se vás někdo zeptá, kdy jste se dobře vyspali. Co vás napadne? Postel, co neskřípala, měkká matrace, společnost někoho, koho máte rádi. A především – voňavé, nadýchané a měkké peřiny a povlečení. Právě od povlečení, kterého se přímo dotýkáme, se odvíjí i náš dojem z celého spánku. Jak si usteleme, tak si lehneme. A tak se nám bude i spát.

Výběr povlečení je proto úplná věda. Pamatujte, že povlečení nevybíráte jen očima, ale také hmatem. Někomu není příjemný flanel, jiný si nezvykl na klasické krepové povlečení. Dobrou volbou bude vždy bavlna: je ideálně prodyšná pro teplé dni, v zimě zahřeje. Jak vybírat povlečení podle roční doby?

Jaro

Kterým obdobím začít? Samozřejmě jarem, jak jsme zmínili. Jaro je start něčeho nového. Dopřejte si jarního omlazení do sytosti i v ložnici. Pořádně vyvětrejte na slunci peřiny a povlečte je ložním prádlem se vzorem jarního květů a rozkvetlých sadů. Vyberte si povlečení s jasnými barvami a nehte sluníčko s jeho paprsky nakouknout i k vám domů.

ložní povlečení bavlna krep
Jarně veselé povlečení v úpravě krep

Léto

Léto jsou krátké horké noci, kdy se nepohne na stromě ani lísteček. A teplý vzduch doslova stojí až do večerních hodin. Konečně se trochu na noc ochladilo? Lesklý a hebký satén je pro spánek v letních týdnech jako stvořený: je lehký, na rozdíl od umělých vláken prodyšný a v létě dokáže příjemně ochladit. A Ložní saténové prádlo je jemné a velmi příjemné na dotek. Oblíbené jsou cestovatelské motivy, které připomenou, že je čas dovolených a prázdnin.

ložní povlečení bavlněný satén 36107b-3
Saténové povlečení v chladivé modři

Podzim

I na podzim věřme přírodě. V ní se objevují syté, zemité tóny – barvy zrajícího ovoce i pestrého listí. Podzim je také čas, kdy je dobré zvolnit a šetřit sílu na zimu. Syté barvy povlečení vám dodají dobrou náladu a pocit tepla. Na podzim se totiž rychle citelně ochladí, vždyť se už blíží zima. Hnědá, žlutá nebo bordó barvy vedou. Jednoduché vzory jsou zase ideální k odpočinku, relaxaci a uvolnění mysli.

Ložní povlečení Bavlna krep 35110-3
Ložní prádlo v barvách podzimu

Zima

A je tu konec roku. A s ním chlad a sněhové závěje. Ne nadarmo se sněhová nadílka přirovnává k peřině nebo pokrývce. I vy se přikryjte a odpočívejte pod měkkou peřinou. Ale tou teplou, povlečenou do kvalitní počesané bavlny nebo do jí podobného flanelu. Oba materiály pro ložní prádlo dodají povlečení dojem vyšší hřejivosti. Které je v zimě třeba.

Ložní povlečení bavlna hladká 35114-2
Hřejivé povlečení z hladké bavlny

Vyberte si ložní povlečení