S chráničem matrace budou snídaně do postele bez rizika

Snídani do postele? Tu by si rád dopřál každý. A když ne celé jídlo, tak alespoň oblíbenou kávičku, čaj nebo večer sklenku červeného víno. Patříte k nim? Pak se vám možná stalo, že jste si nešťastnou náhodou šálek nebo skleničku překlopili rovnou do postele. A problém je na světě.
Chránič matrace a snídaně v posteli Vyprat špinavé ložní povlečení zvládne i obyčejná pračka. Horší to je s matrací. Ta, často v ceně mnoha tisíc, při ušpinění vyžaduje složitý a komplikovaný zásah specializované firmy. Lepší matrace váží mnoho kilogramů a manipulace s takto velkými a těžkými předměty celý proces navíc výrazně ztíží. A to nemluvíme o situaci, kdy máte doma malé dítě a kdy je riziko potřísnění matrace zase o něco vyšší. To byste špinavé matrace řešili co týden. Podobně je to i ve zdravotnických a pečovatelských službách, kde spí osoby s inkontinencí. Tam by se vám najmutí firmy, která vám matrace bude pravidelně udržovat v čistotě, pěkně prodražilo.

Dobrý spánek začíná s dobrou matrací

Kvalita spánku přímo souvisí s tím, v jakém prostředí spíme. Proto odborníci doporučují právě matrace pravidelně větrat a chránit před znečištěním prachem, šupinkami kůže nebo vypadanými vlasy. Prostě aby matrace nebyla ideálním prostředím pro množení plísní, sporů nebo roztočů.

Chrániče matrací zajistí hygienickou čistotu

V nemocnicích a léčebnách je pravděpodobnost ušpinění matrace mnohonásobně vyšší než v domácnosti. Přitom jde o prostředí, kde se klade maximální důraz na čistotu. V lékařských, lázeňských, hotelových i pečovatelských provozech se samozřejmě pomocí hloubkového vysávání, propírání nebo vakuového čištění o matrace pravidelně pečuje. Jenže, jak jsme už psali, jde o činnost finančně i časově náročnou. Efektivita provozu je přitom alfou a omegou ekonomické rozvahy každého druhu podnikání. Jak tedy udržíte matrace v odpovídající čistotě i finanční rentabilitě bez nákladného čištění? Snadným řešením jsou vyměnitelné chrániče matrací.

Chránič matrace prodlouží životnost

Nejsou to jen ušetřené peníze zbytečně utracené za komplikované čištění, když musíte povolat specialisty. Chránič matrace i brání před rychlejším opotřebením, ke kterému dochází běžným užíváním. V neposlední řadě potom matracový chránič šetří i váš čas. Výměna chráničů je jednoduchá a snadno jimi díky speciálnímu střihu potáhnete i matraci větších rozměrů: 180 x 200 cm. Chránič matrace se skládá ze dvou vrstev: ta horní je z bavlněného froté. Je tady měkká a příjemná na dotek. Průniku kapaliny do matrace pak zabraňuje spodní PU vrstva. PU vrstva neproteče, zato je prodyšná. Matrace tak může přirozeně „dýchat“ a zůstávat čerstvá.
  • froté vrstva příjemná na dotek
  • PU vrstva zabrání proniknutí tekutiny

Chránič matrace se skládá – 2 vrstvy

Jak jsme psali, chrániče matrace vyměníte opravdu snadno (dobře drží a napínají se pomocí gum). Velkou práci nebudete mít ani s praním. Protože u nich máte možnost praní až na 95°C, dokonale je zbavíte špíny i třeba roztočů. A nakonec ještě jeden tip: pokud si vyberete model se zesílenými rohy, výrazně zvýšíte životnost i samotného chrániče.
x (x)