Saténové povlečení je prostě krásné

Stejně jako každému vyhovuje jiná velikost a výška lůžka, měkkost matrace nebo to, v jaké poloze usne, je to i materiál na ložní povlečení, který nám nese různě libé pocity. Naštěstí si i mezi povlečením můžete vybírat. Zrovna bavlněný satén patří k tomu nejoblíbenějšímu ložnímu prádlu.
Stejně jako každému vyhovuje jiná velikost a výška lůžka, měkkost matrace nebo to, v jaké poloze usne, máme i oblíbené materiály. Je to tedy i materiál na ložní povlečení, který nám nese různě libé pocity. Naštěstí si i mezi povlečením můžete vybírat. Zrovna bavlněný satén patří k tomu nejoblíbenějšímu ložnímu prádlu.

Co to je vlastně satén?

Obecně je satén tkanina, která je považována za jeden z nejpříjemnějších „materiálů“, která se na šití povlečení používá. A nejen na ložní prádlo. Základem kouzla saténu a jeho vysokého lesku na lícní straně je atlasová vazba. Atlasová vazba je velmi hustá, je „hedvábná“ na omak a je také, jak už víte, lesklá.

Saténové povlečení 32146-2 Saténové povlečení 35113b

Saténové povlečení zaujme na první pohled

Satén se tká z vláken přírodního hedvábí, z viskózy i z umělých vláken. A tká se i z kvalitní bavlny. Bavlněný satén (z nejtenčích bavlněných vláken) se používá nejen na povlečení a závěsy, ale také na luxusní noční košile a dokonce i dámské večerní šaty. Jak poznáte povlečení bavlněný satén? Je jemné na omak a lesklé. Je prostě krásné.

Povlečení bavlněný satén patří k nejoblíbenějším

Tak si to zopakujme: nejtenčí vlákna z 100% kvalitní bavlny jsou tkána hustou vazbou. Látka je následně barvena do pestrých vzorů. Bavlněný satén na rozdíl od saténu z umělých vláken (nejčastěji se setkáte s polyesterem) nestudí, ani nepříjemně neklouže. Povlečení je nejen měkké, ale také jemné na dotek. Oproti polyesteru je bavlněný satén prodyšný. A dobře pohlcuje vlhkost. Hladký a lesklý povrch je nejen atraktivní na pohled, ale také se na něm špatně uchytávají nečistoty. Ty tedy z povlečení třeba při větrání peřin snadno vytřepete. Saténové povlečení má ještě jednu výhodu. Pokud neradi žehlíte (a na mandl to máte daleko), vyberte si bavlněný satén v nežehlivé úpravě. Ušetříte si práci a neochudíte se nic z kvalit tohoto luxusního povlečení.
x (x)