Krepové povlečení – pro všechny, kdo neradi žehlí

V letních měsících nehřeje tak jako flanel, zůstává příjemně vzdušný a lehký, jak přikrývka má být. Ale pozor, krepové povlečení je příjemné i v zimě – nakonec, je to 100% bavlna. Ale hlavně: krepové povlečení se nemusí žehlit. Takže vyžaduje minimální čas na údržbu.

Krepové povlečení je nezaměnitelné

Co je to vlastně krep a odkdy se používá? To nevíme. Každopádně patent pochází z Anglie 19. století. Tedy ze země, která výrobě látek dominovala (vzpomeňte si na manšestr nebo tvíd). Krep je tedy tkanina typického vzhledu s vlnitým a hrubším povrchem.

Krepové povlečení dobře absorbuje vlhkost. Nepůsobí také tak teplým dojmem jako třeba bavlněné a samozřejmě především flanelové povlečení. Pod ložním prádlem z krepu se budete tedy cítit dobře i o teplých letních nocích. Zůstává krásně vzdušné, lehké a příjemné. Hlavní devízou krepu je ale to, že se krepové povlečení nemusí žehlit.

Proto ani krepové povlečení, které působí dojmem, jako bylo naškrobené. Proto krepové ložní prádlo, kde se střídá hladká a drsnější část, nemusí na omak vyhovovat každému. Kdo si ale na ložní povlečení z krepu zvykne, nedá na něj dopustit. Povlečení, tak zvláštní s ničím na omak nezaměnitelné, má své výhody.

Krepové ložní povlečení

Krepové ložní prádlo šetří čas

Prostě vyperete, necháte usušit a můžete používat. Žádný mandl, žádné zdlouhavé a komplikované žehlení. Krepové povlečení drží tvar, nesráží se a díky jedinečnému povrchu, který je přirozeně zvrásněný, nemá smysl toto ložní prádlo žehlit. S krepovým povlečením ušetříte spoustu času, které byste mohli jinak věnovat svým koníčkům, dětem nebo partnerovi.

Jaké má krepové povlečení výhody?