Zdravotní obuv 2P Servis: boty s certifikátem

Na trhu koupíte spoustu zdravotní obuvi. Možná bychom měli psát spíše „zdravotní“, protože ne vše, co se tváří jako pohodlná bota našemu zdraví skutečně prospívá. Takových bot najdete v kdejaké tržnici spoustu. Ale co když chcete opravdovou zdravotní obuv? Pak vaše cesta někam ke stánku asi nepovede. Proto pro vás máme tip na výrobce, který přesně takové boty, co hledáte, vyrábí.

Všimli jste si, kolik nám chybí přirozeného pohybu? Životní styl, ke kterému patří například vysedávání u počítače nebo naopak dlouhá stání, ovlivňuje naše zdraví. Není divu, že bolesti kloubů a páteře řadíme k civilizačním chorobám. Možná tušíme, že bolest zad, nohou i kloubů má příčinu ve špatném držení těla. Ale málokdo ví, že tyto nepříjemné problémy mohou mít svůj prapůvod v nevhodném obutí. A že právě výměna bot za obuv anatomicky vhodnější dokáže leckteré nepříjemnosti napravit. Zdravotní obuv se tak stala v 21. Století synonymem zdravého životního stylu. S doslova zázračnými účinky.

Pokud zadáte do internetového vyhledávače slovo „zdravotní obuv“, nabídne vám tisíce odkazů. A desítky firem a výrobců. Některé pofidérní, jiné osvědčené, které při návrhu bot spolupracují s lékaři a odborníky na mechaniku pohybu a ortopedii. Ona je totiž „zdravotní obuv“ koupená někde na stánku (vaše problémy často spíše prohloubí) a zdravotní obuv navržená odborníky. „Jak se v tom množství má orientovat?“ ptáte se. Co třeba certifikáty na pracovní obuv?

České i evropské normy na profesní obuv přitom jasně deklarují, jak by takové boty měly vypadat. Srovnejte si, jaké požadavky na zdravotní obuv sami kladete, s tím, co chtějí normy. Nebudete asi překvapeni, že budou hodně podobné: kromě správného anatomického tvarování (podpírají příčnou i podélnou klenbu chodidla – pomáhají proti tzv. ploché noze) by taková bota měla být adekvátně odolná proti poškození i proti absorpci vody. Tedy z odpovídajících přírodních a umělých materiálů. A samozřejmě, zdravotní boty, ve kterých chodí personál třeba v takové kuchyni, musí mít podrážku, která zabrání uklouznutí na mokré kachličkové podlaze. Takže chcete boty, které se chlubí zdravotními certifikáty? Zdravotní obuv 2P servis nabízí hned čtyři řady. A z nich si určitě vyberete.

Dámská a pánská pracovní obuv „519“

Pod zdravotními botami s označením 519, 519W, 519 S, 519 SZ najdete lehkou zdravotní obuv. Ve variantách s patním páskem nebo bez pásku. Takže si můžete vybrat, zda chcete klasické zdravotní pantofle nebo ne. Tisíc lidí, tisíc chutí. A 2x tolik noh.

Zdravotní obuv 2P servis -> 519W

Pomocí pásků si snadno a pohodlně přenastavíte šířku nártových dílů přesně na tu svou. A materiály, ze kterých byly zdravotní boty ušity? Podrážka je monolitní – polyuretanová. Svršek je z hovězinové štípenky. A poslední argument, proč vybrat právě boty z této řady: mají zvýšenou ochranu proti uklouznutí na keramických dlaždicích.

Zdravotní obuv S3 a P2: výjimečně vhodná na plochou nohu

Oblíbili jste si tradiční korkové zdravotní pantofle? Tajemstvím úspěchu zdravotní obuv s označením S3 a P2 je její stélka. Je potažená přírodní usní a podpírá příčnou i podélnou klenbu chodidla. Trápí vás ploché nohy?

Zdravotní obuv 2P servis -> S3

Tyto lehké boty vám dají zapomenout na únavu i bolesti zad a kyčlí. Zajímavostí je i použití moderního materiálu EVAC. Podešev je mechanicky odolnější a její pórovitá struktura je odolnější proti poškození.

Zdravotnické boty 519 E a 519 SE: mimořádně odolné

Tyto zdravotní boty 519 SE bílá a 519 E bílá byly navrženy k celodennímu nošení pro všechny profese, pro které pracovní den znamená spoustu chození a stání. Například zdravotní sestry a další personál zdravotnických zařízení.

Zdravotní obuv 2P servis -> 519 SE bílá

Boty se svrškem stélkou z hovězí usně mají podešev z moderního materiálu – PU. Co vám bota z polyuretanu nabídne? Úžasnou kombinaci pružnosti a zároveň velké pevnosti v natržení. A navíc schopnost odolat oděru.

Zdravotní obuv PUR: ekologie až na 1. místě

A nakonec si představíme boty PUR 102, PUR 112A, PUR 112B, PUR 112C, PUR 112D, PUR 122. Na první i na bližší pohled si asi budete myslet, že jsou z přírodní kůže. To je ale omyl. Zdravotnická obuv je z moderních materiálů LORICA a TEBOX. Co si pod těmito názvy máte představit?

Zdravotní obuv 2P servis -> PUR 112C

LORICA je materiál, který vzniká zpracováním z mikrovláken polyuretanu a polyamidu. Obuv z LORICI pak vypadá jako z pravé přírodní kůže. Je v kritériích výběru bot i ekologie? Pak jsou tyto boty pro vás. Materiál TEBOX je naopak použitý na podšívku. Vyniká skvělou prodyšností – zajistí tedy vašim nohám dobré odvětrávání.