Zaměstnání, která se bez zdravotní obuvi neobejdou

Bolavé nohy patří k civilizačním neduhům. Pomalu stejně četným, jako jsou třeba bolavé zuby. Málokdo si někdy neřekne, že večer ho nohy opravdu bolí. A málokomu se někdy nestalo, že doma shodil boty a neměl chuť na nic jiného, než si „dát relax“. Patříte k nim?
Lidská noha se evolucí vyvinula v orgán, který byl uzpůsoben chození po hlíně. Po povrchu, který je hrbolatý. Není tvrdý ani zcela rovný. Lidská noha se na podobný povrch musela adaptovat a přizpůsobit se mu. I tím, že na různorodý povrch dokáže reagovat a vlastně ho i pro svou stimulaci potřebuje.

Bolesti nohou často postihují spíše ženy. Víme proč

A teď si představte, po čem chodíme dennodenně: po rovných betonových plochách. A obutou často máme i nevhodnou obuv. Není divu, že to „odskáčou“ především nohy. Bolestmi nohou tak trpí skoro každý druhý Čech. Vlastně spíš Češka. Proč tomu tak je? Bolesti nohou totiž často postihují ženy zaměstnané ve specifických oborech. Spojuje je potřeba dlouhého stání. Vlastně můžeme generalizovat, že jsou ohrožené zejména profese, kde strávíte celý den na nohách: servírky, kadeřnice, zdravotní sestry, učitelky, zubní laborantky nebo prodavačky.

Co vše, kromě dlouhého, často celodenního stání je pro vaše nohy rizikové?

  1. Nadbytečná kila. Tady je to jednoduché: nadváha zvyšuje zátěž vašeho organismu.
  2. Nedostatek přirozeného pohybu. Nejen sedavá zaměstnání, ale i dlouhé postávání ve špatném postoji vašemu zdraví nesvědčí.
  3. Špatné boty. Nemusí jít jen o boty na vysokých podpatcích. Mezi rizikovou obuv se špatně tvarovanou stélkou patří i balerínky nebo domácí papuče.
  4. A vaším nohám nesvědčí ani těsné ponožky nebo punčochy.

Vyzkoušejte vhodnou obuv v oddělení:

ikona oddělení Obuv typu Crocs » Obuv typu Crocs ikona oddělení Gastro obuv » Gastro obuv ikona oddělení Korkové pantofle a sandály » Korkové pantofle ikona oddělení Zdravotní obuv a pantofle » Zdravotní obuv

Varovnými příznaky jsou únava, pocit napětí, brnění tíha nebo křeče, které vás chytají hlavně v noci. Zaměřme se na bod číslo čtyři: správná obuv. Pro profese, kde se předpokládá, že pracovní den strávíte na nohách, věc naprosto nezbytná. Dejte vale pohodlným, ale nevhodným balerínkám. Nebo oblíbeným střevíčkům a dejte přednost botám s anatomicky správně tvarovanou stélkou a vhodnou podrážkou. Prostě si zvolte zdravotní obuv. A ve které budou vaše nožky jako v bavlnce. Jaké zdravotní boty vám doporučíme?

Zdravotní obuv pro servírky

A také pro všechny ženy, které pracují jako obsluha bister a restaurací nebo jako kuchařky. Zdravotní obuv pro gastro provozy je odolná proti působení vlhkosti, ale také olejů. Nemají volnou patu a speciální podrážka zajistí, že neuklouznete ani na mokré kachličkové podlaze.

Zdravotní obuv S3K ORANGE EXTRÉM

Zdravotní obuv S3K ORANGE EXTRÉM

Zdravotní obuv pro sestřičky

V ordinacích, léčebnách a ozdravovnách dominuje bílá. Taková je i zdravotnické boty pro personál těchto zařízení. A k bílé i decentní barevné doplňky. Každopádně tyto zdravotní boty jsou vhodné pro celodenní nošení – jsou pohodlné a šetří vaše klouby.

Zdravotní obuv Suecos THOR ultralehká

Zdravotní obuv Suecos THOR

Zdravotní střevíčky pro kadeřnice

Buďte šik i v práci. Máme pro vás zdravotní obuv s odpruženou patou. Napomáhá správnému držení těla a snižuje bolest zad a zatížení celého pohybového aparátu. A hlavně jde o neokoukaný model moderního vzhledu. Zdravotní boty, které seženete v mnoha pestrých barvách.

Zdravotní obuv J Rubio

Zdravotní obuv J Rubio

x (x)